Maatadvies

Om je kind lekker te laten bewegen en zich goed te laten ontwikkelen, is het belangrijk om goede schoenen te dragen. De belangrijkste eisen voor een kinderschoen zijn een goede pasvorm, flexibiliteit en ondersteuning. Verder moeten de schoenen niet te klein, maar zeker ook niet te groot zijn. Te kleine of te strakke schoenen zorgen voor pijn en zijn slecht voor een goede voetontwikkeling. Te grote of te wijde schoenen zorgen er juist weer voor dat de schoen onvoldoende ondersteuning biedt en dat kinderen gaan struikelen.

De juiste schoenmaat

Je bent altijd welkom in onze winkel om de voeten van je kind te laten meten en advies te krijgen over de juiste schoenen voor hem of haar. Met onderstaand stappenplan kun je ook zelf de juiste schoenmaat bepalen. Zo heb je een professioneel maatadvies in je vertrouwde thuisomgeving.

Stappenplan schoenmaat meten

Stap 1. Zet je zoon of dochter met beide voeten staand op een blanco papier. Zorg ervoor dat je kind goed rechtop staat.

Stap 2. Teken de voetomtrek van beide voeten.

Stap 3. Meet de afstand van de hiel tot het puntje van de grote teen van beide voeten. Dit is de voetlengte in centimeters.

Stap 4. Ga voor de schoenmaat altijd uit van de grootste voet.

Stap 5. Kijk in onderstaande maattabel welke maat er bij de gemeten voetlengte hoort. Deze maat is inclusief groeiruimte.

Tabel om je schoenmaat te meten of bepalen met behulp van de voetlengte in centimeters.

Past de schoen?

Ondanks het opmeten van de schoenmaat, is het ook belangrijk om te voelen of de schoen past. Elke schoen valt namelijk anders, zowel qua maat als qua pasvorm.

Je kunt de maat beoordelen door jouw kind de schoenen aan te doen en te laten staan. Vervolgens duw je met je duim naar de grote teen toe. Als er nog een duimpje lengte voor zit, dan heeft je kind genoeg groeiruimte. Vervolgens kijk je of de schoen niet veel te los zit (veters/klittenband heel hard moeten aansnoeren) of juist veel te strak (klittenband/veters niet goed kunnen sluiten of jouw kind geeft zelf pijn aan).

Als deze dingen kloppen, de schoenen mooi zijn en lekker zitten, dan heb je de perfecte schoen gevonden.

X